Waarom goede koffie op het werk

koffie op het werk

Goede koffie op het werk, wat is er nou belangrijker dan dat? Niks. Koffie op het werk is erg belangrijk, want hoeveel koffie drinken mensen per dag weg. Gemiddeld 2 tot 3 koppen en sommige zelfs 4 tot 6 koppen. De goede koffie wordt gemaakt met een goede koffiemachine en daarnaast vers gebrande bonen. Zonder de verse bonen heb je alsnog niet de ideale koffie.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van het koffieautomaat te kijken of het past bij jouw kantoor. Kijk goed naar de aantal mensen die hier werken en wie hoeveel koppen koffie drinkt per dag. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je niet tegelijk koffie kunt drinken of dat het heel lang duurt, dit zal voor frustraties zorgen wat je niet kan gebruiken op het werk. Bekijk ook goed de wensen van de smaak, dit kan de koffie ervaring verbeteren. Uiteindelijk moet je altijd goed zorgen voor een goed onderhoud zo verklein je de kans op storingen en verleng je de levensduur.

koffie op het werk

Instellen van de koffiemachine

Het is erg belangrijk dat de koffiemachine is afgesteld op de koffiebonen. Zo krijg je het ultieme koffie resultaat. Bij het afstellen van een koffiemachine op werk zijn een paar zaken belangrijk. De volume in milliliters moet aangepast worden op de kophoogte. Vaak het je 2 of 3 maten koffiekoppen die voor de koffie, cappuccino en espresso. Het is belangrijk dat het apparaat daarop is ingesteld. Als je de watervolumes hebt ingesteld is het de bedoeling dat je de maalgraad van de koffiemolen ingesteld. Alleen zo krijg je het ideale koffiesmaak. Het is dus een samenspel van de koffiemachine en de bonen.