Oude laptops inleveren op een duurzame manier

kh logo

Een gemiddelde levensduur van een laptop is ongeveer 7 jaar. In de laatste jaren kan je ouderdom symptomen tegenkomen. Denk hierbij aan programma’s die traag opstarten, een laptop die snel heet wordt en een accu die snel leeg gaat. Wanneer je jezelf herkent in deze situatie en dit ook jouw laptop overkomt kan je eigenlijk al concluderen dat jouw laptop aan vervanging toe is. Dus je gaat op zoek naar een nieuwe laptop. Maar dan vraag je je af hoe en waar je oude laptops inleveren. Gelukkig kun je daarvoor terecht bij bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn, zo ook het Rotterdamse bedrijf Krommenhoek Metals. Bij Krommenhoek Metals wordt jouw laptop namelijk gerecycled en draag je op die manier bij aan een duurzame samenleving. 

Wil je van je oude laptop af?

Als je het belangrijk vindt om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving, dan is het handig om opzoek te gaan naar een bedrijf die jouw laptop kan recyclen. Op die manier kunnen de onderdelen hergebruikt worden. Je kan je laptop ook aanbieden via Marktplaats, een online platform waar mensen tweedehandse producten kunnen kopen en verkopen. Op die manier kunnen mensen je laptop kopen die daar nog wel iets aan kunnen hebben. Wellicht kinderen die een eerste laptop krijgen of mensen met een lage budget. Zo kan je dus nog iemand blij maken met je laptop en een kleine vergoeding voor krijgen. 

kh metals

Grote aantallen

Heb je een bedrijf of werk je bij een bedrijf die in één keer oude laptops wilt inleveren? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden om van ze af te komen. Deze laptops kunnen door een bedrijf opgehaald worden die ze weer recycled, waardoor het materiaal uiteindelijk wordt hergebruikt. Verder kan je de laptops aan een start-up bedrijf verkopen. Daar help je en een bedrijf mee en verdien je er ook nog eens iets aan. 

Inruilen

Oude laptops inruilen? Dat is ook een mogelijkheid. Je kan namelijk ervoor kiezen om je oude laptops in te ruilen bij een bedrijf om op die manier korting te krijgen op je nieuwe bestelling. Dit is ook fijn, omdat je bij hetzelfde bedrijf nieuwe laptops koopt en ook nog eens korting krijgt op je nieuwe laptops. Daarnaast ben je in één keer ook af van al je oude laptops. Lekker makkelijk toch?

Waar moet je rekening mee houden?

Ga jij je oude laptops inleveren? Dan moet je in ieder geval goed ervoor zorgen dat alle data op de laptops worden verwijderd. Dit kan door bijvoorbeeld de data te verplaatsen naar externe schijven en op de lokale schijf van de laptop te verwijderen. Tegenwoordig kan je ook data opslaan in cloudopslag. Dit zijn online servers waar de data veilig wordt opgeslagen. Het fijne van dat systeem is dat je niks hoeft te verwijderen op de oude laptops. Door alleen uit te loggen zorg je ervoor dat via de oude laptops geen toegang meer is naar de data toe.