Hoe weet je wat voor jou de beste wasmachine is? Dat vertellen we je in dit artikel!

Voordat je een wasmachine koopt, is het een goed idee om een beetje vooruit te plannen, zodat je de beste wasmachine krijgt. Een klein geheim: je moet eerst jouw wensen op een rijtje zetten. Bijvoorbeeld, hoevaak doe je de was? Heb je een groot gezin dat dagelijks kleding moet wassen of ben je alleen of een stel zonder kinderen dat niet al te veel was heeft? Dit is heel belangrijk om te weten als je op zoek bent naar de beste wasmachine. Het is ook heel belangrijk om te overwegen waar jouw wasruimte of wasmachine komt te staan. Als je in een klein appartement woont, is de beschikbare ruimte waarschijnlijk een probleem. Als je een groot huis hebt, is ruimte waarschijnlijk nog steeds een probleem, maar meer vanuit een gevoel van locatie binnen je huis en hoe ver je moet gaan om vervolgens de was op te hangen. Als je bedenkt wanneer en hoe je de was doet, kun je wasmachines vergelijken en beslissen welk formaat wasmachine of droger jij moet kopen en welke cyclusopties belangrijk zijn voor de behoeften van je gezin. Als je energiebewust bent, zijn er verschillende opties en modellen beschikbaar die hieraan voldoen. De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een beste wasmachine worden in het volgende hoofdstuk besproken.

Hoe weet je wat voor jou de beste wasmachine is? Dat vertellen we je in dit artikel!

Waarop moet jij letten voordat je de beste wasmachine aanschaft

hier let je op:

  • Kosten
  • Type belading
  • Grootte
  • Capaciteit
  • Cycli
  • Energie-efficiëntie

De meest voor de hand liggende keuze bij het kopen van een wasmachine is of je een voorlader of een bovenlader kiest. Standaard bovenladers die het wasgoed ronddraaien met een centraal roerwerk zijn meestal de goedkoopste optie. Je moet er wel rekening mee houden dat ze op lange termijn duurder kunnen uitvallen omdat ze meer energie en water verbruiken. Een voorlader heeft geen roerwerk en is meestal duurder. Ze centrifugeren echter sneller, zuigen meer water op waardoor de droogtijd afneemt, en gebruiken veel minder water tijdens een cyclus, waardoor ze energiezuinig en milieuvriendelijk zijn.

Meet de ruimte waar je jouw wasmachine wilt hebben voordat je de beste wasmachine koopt. Als je maar weinig ruimte hebt, overweeg dan een combinatie wasmachine-droger. Wanneer je een wasmachine kiest, moet je nagaan hoeveel wasgoed erin past. De capaciteit hangt af van de grootte van de wasmand. Gezinnen met kinderen die dagelijks meerdere wasjes doen, kunnen het gemak van een wasmachine met een grote capaciteit op prijs stellen om het aantal wasjes te beperken. Modellen met een kleinere capaciteit, die minder water en energie verbruiken, kunnen voordelig zijn voor mensen die alleen of met z’n tweeën zijn en geen kinderen hebben.

Wasmachines met hoog rendement besparen energie en verlengen de levensduur van jouw kleding en beddengoed. Zoek naar Energy Star-wasmachines met horizontale as, voorlader of bovenlader, die kleding in de war brengen in plaats van ze te draaien of te wrijven. Deze modellen, die geen roerwerk hebben, verbruiken minder water en energie dan bovenladers van hetzelfde formaat.

Vind nu de beste wasmachines!

Bij wasje geloven we dat we alle soorten beste wasmachine voor je klaar hebben staan om te kopen! Wij geloven dat onze producten voldoen aan de standaard van onze klanten en de waswereld. Je kunt gemakkelijk onze website bekijken voor de aanschaf van jouw volgende beste wasmachine. Ga naar www.wasje.nl voor meer informatie.