Een Winix filter a luchtreiniger kopen

Mensen hebben behoefte aan frisse lucht, lucht die goed voor je is wanneer je het inademt. Binnen is dit vaak lastig, al helemaal wanneer je nauwelijks ramen of deuren hebt die je open kunt zetten. En zelfs in dit laatste geval is de lucht niet helemaal schoon. Binnenlucht heeft men het liefst volledig zuiver, wat betekent dat het voor 100% vrij is van vuile stoffen. Geen bacteriën, allergenen of vieze geurtjes, maar gewoon frisse lucht. Hanig wanneer je bijvoorbeeld honden hebt. Het helpt voornamelijk mensen met klachten als astma of allergieën voor onder meer hooikoorts. Volledig schone binnenlucht is moeilijk te realiseren, maar een luchtreiniger kan zeker helpen. Het is geen vervanger voor goede ventilatie in huis, wat dus nog veel beter is, maar het is een goed alternatief. luchtreinigers verwijderen tot wel 99% van de vuile stoffen uit de binnenlucht, waardoor jij onbezorgd frisse lucht kunt ademen. Maar wat voor soorten reinigers en filters zijn er, hoe lang blijven reinigers goed, waar ligt dit aan en wat kan ik er tegen doen? Wil je hier meer over weten, lees dan vooral verder in dit artikel.

Wat voor soorten luchtreinigers zijn er?

Een van de merk luchtreiniger die worden verkocht is Winix, met het Winix filter a. Naast merken zijn er niet veel verschillen in de luchtreiniger op zich, op een aantal specificaties na. Wel zijn er veel verschillen in het type filter, want mensen nemen ook om verschillende redenen een luchtreiniger in huis. We zullen een de typen filters hieronder voor je opsommen:

  • Koolstoffilter;
  • Lonisator;
  • HEPA-filter.

Koolstoffilters zijn opgebouwd uit een honinggraad structuur. Dit type filter bevat bepaalde actief behandelde koolstof welke nare geuren en gassen absorbeert om zo schone lucht te kunnen verspreide. Dit type filter helpt dus bij geur. De lonisator verspreid negatief geladen ‘’ionen’’, zoals men dat zegt, wat ertoe leidt dat bacteriën en filters onschadelijk worden gemaakt. Dingen als schimmel en pollen worden hierdoor verwijderd. Het HEPA-filter is een filter dat afhankelijk van het merk tot wel 99,99% van vuile deeltjes uit de lucht kan verwijderen. De afkorting HEPA-staat voor high-efficiency particulate air. Het filter dient altijd in zijn geheel vervangen te worden. Een goed voorbeeld van het HEPA-filter is de Winix filter a, welke past bij de Winix reiniger.

Wat is de levensduur van een luchtreiniger en het Winix filter a?

De luchtreiniger op zich kan heel erg lang meegaan. We spreken dan over jaren. Dit betekent echter niet dat de luchtreiniger het ook goed blijft doen. Dit is namelijk afhankelijk van het filter dat erin zit, zo ook het Winix filter a. Een filter kan niet schoongemaakt worden en dient daarom eens in de zoveel tijd vervangen te worden. Zonder een schoon filter zal de luchtreiniger namelijk vervuilde lucht verspreiden en laat dat nu juist de reden zijn om een luchtreiniger te halen. Schaf dus tijdig nieuwe filters aan. De Winix filter a is hierbij een goede optie voor dat merk luchtreiniger. Gemiddeld gaan luchtreinigers zo’n 9000 uren mee, zo ook het Winix filter a type.

Je hebt kunnen lezen waar luchtreinigers voor dienen, dat filters hierin bepalend zijn en hoe lang luchtreinigers en filters meegaan. Ben je geïnteresseerd in luchtreinigers of het Winix filter a, kijk dan vooral verder op de site: luchtreiniger.nl.