ABB groepenkast: wat is het en waar vind je ze?

Een groepenkast is een meterkast. Zo is een ABB groepenkast een modernere meterkast. Met deze groepenkast is het namelijk eenvoudiger om meerdere elektra groepen te verdelen over het huis. In dit artikel lees je meer over een ABB groepenkast, welke verschillende kasten er zijn en waar je ze kunt kopen.

Welke ABB groepenkasten zijn er?

ABB is een wereldbekend bedrijf met veelzijdige producten. Zo maken ze:

  • ABB SN lijn
  • ABB Haf 1-fase
  • ABB Haf 3-fase

De ABB SN lijn is tot het jaar 2017 vaak toegepast in grote verdelers of groepenkasten voor bedrijven, kantoren en hotels. De lijn is tegenwoordig ook beschikbaar in kleinere kasten en dus toe te passen in woningen. Zelfs nu in de HAF groepenkast. De HAF groepenkast is dus voorzien van andere automaten dan de traditionele HAF lijn. Het systeem is ideaal in gebruik dankzij de kamrails. Deze rails zijn net zo flexibel als het busboard rail. Wil je extra automaten erbij? Dan kan dit eenvoudig en snel.

De ABB Haf 1-fase groepenkasten kun je krijgen tot en met wel 12 groepen. De ABB groepenkast is tussen de 220 bij 220 millimeter en 220 bij 330 millimeter. De ABB kast is voorzien van een busboard systeem. Wat handig is, is dat je flexomaten makkelijk in de kast klikt, waarna ze gelijk onder spanning staan. Met een flexomaat kun je een vier- of zes-groeps ABB groepenkast uitbreiden naar een vijf- of zeven groeps ABB kast. Tegenwoordig zitten er bij de levering van de groepenkast geen aansluitblokjes meer. De voeding gaat direct vanaf de hoofdschakelaar naar de aardlekschakelaar. Is het draad van de stroommeter te kort? Dan kun je de vijfvoudige aansluitblokjes en beschermkapjes apart bestellen.

De ABB Haf 3-fase groepenkast is voorzien van een busboard systeem. Deze ABB groepenkast is geschikt voor de uitbreiding van een groepenkast. Je kunt hem naast een groepenkast met hoofdschakelaar zetten. Aan de bovenzijde van de groepenkast is een invoerstuk voor de buis. De onderkast van de groepenkast is open, zodat je deze direct kunt plaatsen boven de meter. Wanneer er een afstand tussen de meter en de groepenkast zit, los je dit probleem op met een inzetstuk voor de onderzijde.

De ABB groepenkast is een product van het bedrijf ABB. Dit bekende bedrijf is marktleider in Nederland op het gebied van groepenkasten. De groepenkast voldoet aan het KEMA-keurmerk en het bedrijf houdt zich bezig met de veiligheid en kwaliteit van de kasten. De groepenkast is flexibel, gaat jaren mee en is erg functioneel.

Een andere naam voor ABB is ABB haf. Haf staat voor Hafonorm systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de ABB groepenkast op maat gemaakt is. Zo zijn de kasten uitstekend geschikt voor woningen.

Sander Vunderink Elektromaterialen: voor al je ABB groepenkasten

Wanneer je een ABB groepenkast zoekt, dan kom je al gauw terecht bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Hier vind je namelijk een ruim aanbod ABB groepenkasten. Je hebt dan de keuze uit 1-fase en 3-fase kasten. Neem nu een kijkje opsandervunderink.nl/” style=”text-decoration:none;”> sandervunderink.nl voor het ruime aanbod. Vervolgens kun jij dan snel en eenvoudig via deze website een bestelling plaatsen.